Burn-out Preventie Workshop

Een korte workshop voor  werknemer. Want voorkomen is beter dan genezen.

Steeds meer IT-professionals worden geconfronteerd met symptomen van een burn-out. 1 op de 7 medewerkers van IT-bedrijven bevinden zich in de gevarenzone voor een burn-out, volgens onderzoek van TNO ervaart 18% daadwerkelijk burn-out klachten. Chateau IT biedt een burn-out preventie workshop specifiek ontworpen voor technische professionals die willen voorkomen dat ze in een burn-out belanden. Tijdens de workshop leer je meer aan de hand van een praktijk casus over wat een burn-out is, en hoe je deze zelf kunt voorkomen.

Waarom een training bij Chateau IT?

Tijdens de workshop leer je meer over de regie in eigen handen te nemen over je welzijn en zo te voorkomen dat je in een burn-out belandt.

Tijdens de workshop wordt er gewerkt aan het ontwikkelen van de volgende concrete vaardigheden:

 • Bewustwording van wat langdurige stress met je doet
 • Bewuster keuzes maken
 • Via het bijbehorende boek, dat boordevol praktische tips staat, krijg je de tools aangereikt voor zelfregie
 • Door meer regie en controle over je leven ervaar je meer geluk
 • Na de workshop heb je basale kennis en inzichten opgedaan en deze actief geoefend.
 • Jij kan emoties bij jezelf zien en deze benoemen
 • Er wordt gewerkt aan het vergroten van inzicht en vaardigheden waardoor de kans op een burn-out wordt verkleind


Wat biedt de workshop?

De workshop biedt, naast een inleidende casus, praktische, direct toepasbare strategieën om een burn-out te voorkomen, je welzijn te bevorderen en een gezonde balans te vinden tussen werk en privé. Door middel van oefeningen en open discussies worden jij en de andere deelnemers aangemoedigd om proactief te zijn in de benadering van je gezondheid en welzijn binnen een uitdagende industrie. We gaan aan de slag met uitleg en overdracht van kennis, effectieve ontspanningsoefeningen en groepsgesprekken.

De workshop wordt in-company gegeven en meestal op een rustige locatie.

Samengevat biedt deze workshop een uitgebalanceerde en diepgaande leerervaring.

Jeroen Baten geeft de training en hij is ervaringsdeskundige op het gebied van burn-outs. Hij brengt volgende dingen mee:

 • Rijke ervaring in IT: Met een indrukwekkende staat van dienst van meer dan 30 jaar in de IT-sector brengt Jeroen een schat aan ervaring mee. Zijn diepgaande kennis en praktische inzichten bieden deelnemers een uniek perspectief op de evolutie van de industrie. Door zijn technische achtergrond praat hij ook de taal van de deelnemers.
 • Ervaringsdeskundige in burn-out: De persoonlijke ervaring van Jeroen met een forse burn-out geeft hem een uniek begrip van de uitdagingen waarmee technische professionals worden geconfronteerd.
 • Lezingen op congressen in Europa: Dit getuigt niet alleen van zijn erkenning binnen de branche, maar ook van zijn vermogen om complexe onderwerpen op een boeiende en begrijpelijke manier te presenteren.
 • Praktijkgerichte trainingen: De focus op praktische vaardigheden stelt deelnemers in staat om niet alleen theoretische concepten te begrijpen, maar deze direct toe te passen in hun eigen dagelijkse leven.
 • Holistische benadering: Door de ervaring met burn-out benadrukt Jeroen niet alleen technische vaardigheden, maar ook het belang van het welzijn van deelnemers. Zijn holistische benadering richt zich op het evenwicht tussen professionele en persoonlijke ontwikkeling.
 • Exclusieve leeromgeving: Als een ervaren auteur en spreker biedt Jeroen niet alleen een educatieve ervaring, maar ook een unieke omgeving waarin leren wordt gecombineerd met inspiratie en ontspanning.


 Programma

Je gaat in de workshop werken aan het vergroten van je eigen levensregie. Dit doen we op basis van rationele kennis, in combinatie met zelfinzicht. De training draagt bij aan het bevorderen van de algehele gezondheid, veerkracht en tevredenheid van professionals, waardoor je beter in staat bent om te gedijen in de uitdagende omgeving van je eigen werk.

We werken aan de volgende onderwerpen:

 • Stressmanagementvaardigheden: Deelnemers verwerven praktische vaardigheden om stress te identificeren en effectief te beheren.
 • Mindfulness en ontspanning: Door praktische mindfulness- en ontspanningstechnieken te leren, kunnen deelnemers meer bewustwording ontwikkelen, stress verminderen en een betere balans vinden tussen werk en ontspanning.
 • Verbeterde communicatie: De training benadrukt het belang van effectieve communicatie, wat niet alleen bijdraagt aan een positieve werkomgeving maar ook helpt bij het verminderen van misverstanden en conflicten.
 • Persoonlijke ontwikkeling: Deelnemers worden aangemoedigd om na te denken over hun persoonlijke doelen en carrièrewensen, waardoor ze een meer gebalanceerde en bevredigende loopbaantraject kunnen plannen.
 • Langdurige preventie van burn-out: De opgedane kennis en vaardigheden zijn bedoeld als preventieve maatregelen, zodat deelnemers beter kunnen anticiperen op stressfactoren en proactief kunnen handelen om burn-out te voorkomen.

Geïnteresseerd in de Burn-out Preventie Workshop?

Hoe kun je je aanmelden? 

Wil je weten wat de andere mogelijkheden zijn of heb je andere vragen? Neem dan contact op met jeroen@chateau-it.nl